24 серпня 2024

Херсон – дух непереможності

Літня подорож містами-героями України символічно завершується у рідному місті Херсоні. Юні читачі разом із фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, не виходячи з укриття, відвідали найвідоміші куточки Херсона та Херсонщини.
Діти дізналися історію створення міста, як воно змінювалося, які події відбувалися на його території та як з’явилася Херсонська область.
Малеча перенеслася у чудовий світ біосферного заповідника Асканія-Нова, де познайомилася з його засновником, німецьким бароном Фрідріхом Фальц-Фейном. В Асканії можна відвідати один із найкращих дендропарків України, який функціонує завдяки складній зрошувальній системі, а також зоопарк та орнітопарк. У заповіднику зростають унікальні рослини, гніздяться рідкісні птахи та живуть тварини з різних континентів.
У філворді «Мешканці Асканії-Нової» були зашифровані назви тварин і птахів, і діти з легкістю їх знайшли та визначили.
Юні херсонці були вражені тим, що колись наш заповідник відвідав письменник-анімаліст, твори якого вони знають і люблять, – Джеральд Даррелл. Його творами захоплюються як маленькі читачі, так і дорослі.
Переглянули відео з розповіддю про унікальний Національний природний парк «Олешківські піски», про його розміри, тваринний та рослинний світ. Зазначили, що в Олешківській пустелі проходило багато різних заходів, здебільшого це автоперегони та зйомки музичних кліпів і уривків багатосерійних фільмів.
З висоти пташиного польоту роздивилися «Станіславські гори», які є частиною Херсонських гір.
Бібліотекар розповіла, що Херсон має багату історію, і його вулиці зберігають пам'ять про багато важливих подій. Місто має цікаву історію: воно було засноване понад 200 років тому як важливий порт для кораблів, що плавали по Дніпру і Чорному морю. Херсон також відомий як центр садівництва та виноградарства, тому тут вирощують багато фруктів, овочів і винограду.
Юні відвідувачі дізналися, що Херсонська фортеця – це одна з найстаріших будівель у місті. Вона була важливим військовим об'єктом і відігравала значну роль у захисті південних кордонів. Зараз залишки фортеці можна побачити в центрі міста, де збереглися частини стін і брами.
Вони показали гарні знання історії міста, з легкістю вгадавши на світлинах вікторини «Вгадай пам’ятку» найвідоміші історичні об’єкти.
А у змаганнях «Найспритніший» показали силу, витримку та влучність.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік