05 серпня 2024

Мультиків країна чарівна

Мультфільми вже давно стали невід'ємною частиною дитинства. Вони захоплюють, розважають і, що важливо, навчають наших дітей. На медіатеку «Мультфільми: Чому вони нас навчають» запросили відвідувачів укриття фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Напочатку заходи бібліотекар розповіла, що мільтфільм або анімація це вид кіномистецтва, твори якого створюють методом покадрової зйомки послідовних фаз руху мальованих або об'ємних картинок. ЇЇ історія розпочинається у 1877 році у Франції.
Діти переглянули фрагменти найвідоміших мультфільмів, обговорили головних героїв та зробили висновки чому вони їх вчать. Наприклад, «Щенячий патруль» - підкреслює важливість командної роботи, вчить бути готовими допомогти іншим і показує важливість доброти.
«Свинка Пеппа» - підкреслює важливість сім'ї і взаємовідносин між родичами, вчить розпізнавати і виражати свої емоції та демонструє різні способи соціальної взаємодії.
«Холодне серце» - вчить дітей приймати свої особливості і бути собою, демонструє, як можна вирішувати конфлікти і працювати над ними разом.
«Моана» - підкреслює важливість пізнання себе і своїх здібностей, бути сміливим і йти до своєї мети, незважаючи на труднощі та підкреслює важливість збереження природи і показує, як люди можуть гармонійно співіснувати з нею.
У рухливих іграх «Безпечний шлях» та «Вище землі» проявили командну роботу, кмітливість та підтримку співгравців.
Мультфільми відіграють важливу роль у вихованні та розвитку дітей. Вони можуть бути потужним інструментом навчання. Мультфільми – це не просто розвага, а важливий засіб навчання, який може допомогти дітям вирости розумними, чуйними та соціально адаптованими особистостями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік