07 серпня 2024

Хто не любить морозиво?

«Уявляєш, є дівчинка Леся, яка не любить морозива. Хочеш, почитаємо про неї книжку?» – саме з таких запитань розпочалася чергова зустріч маленьких мешканців селища Інженерне в лабораторії «Творчий простір».
Бути не схожим на інших – цілком природно. Сумувати, коли інші радіють, час від часу переглядати фільми жахів, коли всі твої однолітки віддають перевагу мультиплікаційним фільмам, а також нехтувати морозивом, навіть якщо всі члени твоєї родини так його обожнюють.
Так, це історія Лесі, що не любить морозиво без вагомих причин з книжки Таіс Золотковської «Ай-Кім! Морозиво для Лесі». Бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки запропонував дітям прочитати книжку та дізнатися історію Лесі та як вона спробувала з’ясувати, чому їй не до вподоби улюблені ласощі дітлахів з усіх куточків планети. Яку таємницю розкриє дівчинка?
Звичайно, більшість малят обожнюють солодощі і морозиво, а така незвична поведінка, коли хтось його не їсть, викликає здивування і цікавість. Познайомившись з сюжетом к книжки, де окрім загадкової історії про Лесину відмову від морозива, юні читачі знайшли багато пізнавальної і розвивальної інформації з історії створення і походження цього солодкого десерту; попсікл, джелато, смажене морозиво, різне за смаком, ось які смаколики бувають.
Окрім солодощів, в книзі дуже обережно, майже завуальовано підіймається питання страхів і почуття провини, які наша пам'ять може дуже довго дуже ретельно зберігати, непомітно отруюючи наше життя. Хтось вже не пам'ятає прикрого моменту (як Леся), хтось навпаки, дуже добре усвідомлює причини своєї поведінки (як Лесин тато), але кожен залишається в тенетах, що не дають змоги радіти і насолоджуватися життям. Часто вихід з такої складної ситуації є дуже простим - просто відверто поговорити, розповісти про свої почуття і одразу стає легше.
Саме такі розмови вели діти під час запропонованого майстер-класу «Морозиво – радість дитинства». Вони створили поробку з кольорового паперу у вигляді вафельного конусу з морозивом. Ця активність дозволила дітям проявити свою креативність і виготовити власні маленькі шедеври.
На завершення заходу всі учасники отримали можливість насолодитися справжнім морозивом. Це стало чудовим фіналом майстер-класу, адже радість від смачного десерту ще більше підкреслила позитивний настрій та емоції дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік