17 серпня 2024

Перлина Слобожанщини – Охтирка

Наступною зупинкою літньої мандрівки Галереї слави «Міста-герої України» для юних херсонців разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки стало місто-герой Охтирка, якому майже 400 років.
Читачі поринули в історію виникнення міста, дізналися, яким народам у різні періоди воно належало, про походження назви та в якому році воно отримало статус міста. Перші поселення на території, яку зараз займає Охтирка, з'явилися близько 3000 років тому, і заселяли її осілі землеробсько-скотарські племена скіфів.
Дослідили Охтирський нафтопромисловий район, який охоплює велику площу на території трьох областей і за своєю потужністю займає перше місце в Україні, де є поклади нафти і блакитного палива.
Юні мандрівники відповіли на всі запитання вікторини «Що роблять з нафти?» та розгадали ребуси з зашифрованими назвами продукції, що використовується людьми щодня.
Діти переглянули світлини пам’яток історії та архітектури Охтирки: будинок колишньої чоловічої гімназії, Купецький торговельний будинок, дерев’яну альтанку 1905 року та будинок, в якому жив Іван Багряний.
Вони також познайомилися з письменниками, які народилися та мешкали в цьому місті — Іваном Багряним та Миколою Хвильовим.
Бібліотекар розповіла відвідувачам про відомих бандуристів з Охтирки, яких знають у різних країнах. Розповідаючи про цей народний інструмент, діти мали можливість почути його у виконанні сучасних майстрів – бандуристів.
На завершення заходу хлопці та дівчата показали свою спритність та кмітливість у рухливих і настільних іграх.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік