10 серпня 2024

Світлофори – вартові наших доріг

Дбаючи про безпеку дітей на дорогах, особливо у літній канікулярний час, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки зустрілася зі своїми юними читачами, щоб через гру і у спілкуванні з ними сконцентрувати увагу дітвори на правилах безпечного руху на дорогах та роль у цьому процесі винаходу у вигляді 3-кольорового світлофора.
Рух на дорогах – повсякденна очевидність у наших містах – великих і малих. Ми поперемінно стаємо то пасажирами різного роду транспорту, то пішоходами. Увесь цей рух – дуже інтенсивний у великих містах – впорядковується спеціальними приладами – світлофорами, які призначені як для транспортних засобів, так і для пішоходів.
Дорослі змалечку звертають увагу малечі на зміну кольору сигналів світлофору, на звукові сигнали, що регулюють рух через пішохідні переходи.
Казка про дорожній рух з симпатичними героями-звірятами, дотепні запитання вікторини, що передбачали уявити ситуацію та знайти правильний вихід з неї, закріплення основних висновків у спільній бесіді, – все це активізувало увагу дітей, а створення спільними зусиллями власної казки пробудило фантазію, розкрило творчій потенціал малечі.
Під час заходу весела гра та мудра казка виконали серйозне завдання. Тепер діти озброєні знаннями і можуть стати передавачами цієї важливої інформації своїм друзям. Такі знання стануть гарантією безпеки для всіх учасників руху на дорозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік