29 серпня 2024

«Соняхи пам’яті» – Патріотичний майстер-клас до Дня вшанування пам'яті захисників України

29 серпня, в рамках заходів, присвячених Дню вшанування пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили молодь Херсонщини на патріотичний майстер-клас під назвою «Соняхи пам’яті».
Цей день, встановлений Указом Президента України 23 серпня 2019 року, є важливим нагадуванням про героїзм і самопожертву українських військових та добровольців. Обраний для відзначення саме 29 серпня, він символізує пам'ять про Іловайську трагедію 2014 року, коли під час прориву з російського оточення загинуло багато українських воїнів. Тоді поля соняхів, на яких відбувалися бої, стали останнім прихистком для багатьох захисників.
На початку заходу фахівці книгозбірні розповіли учасникам про символічність соняха в контексті цього пам'ятного дня. Сонях став символом Дня пам’яті захисників України не випадково. На сході України, на полях, вкритих дозрілими соняхами, сотні українських воїнів поклали своє життя, захищаючи рідну землю.
Під час майстер-класу діти та дорослі власноруч виготовляли паперові соняхи, які стали символічним жестом шани і пам’яті. Кожен сонях, був присвячений тим, хто віддав своє життя за незалежність України. В процесі творчої роботи, молодь слухала розповіді про героїчні подвиги українських захисників, про ті тяжкі бої, що проходили на полях Донбасу, і про важливість пам’ятати та шанувати їхню жертву.
Захід завершився хвилиною мовчання, під час якої всі присутні вшанували пам'ять загиблих героїв. Патріотичний майстер-клас «Соняхи пам’яті» став ще одним важливим кроком у вихованні молодого покоління, підкреслюючи значення пам’яті про тих, хто боровся за свободу нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік