21 серпня 2024

Незалежність очима дітей: віртуальний ланцюг єдності

«Україна», «батьківщина», «незалежна», «вільна», «незламна», для кожного з нас ці слова вже стали святими. Дякуймо щодня нашим героям ЗСУ, що маємо можливість відзначати цю особливу дату - День Незалежності України.
Вперше День Незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року, адже за рік до того, 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла «Декларацію про державний суверенітет України». Декларація стала поштовхом до побудови нової держави, вона проголошувала право України безпосередньо створювати відносини з іншими державами, укладати з ними договори, обмінюватися дипломатичними, консульськими та торговельними представництвами та визнавала самостійність республіки.
24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної ради народні депутати ухвалили Акт проголошення незалежності України та винесли це питання на всеукраїнський референдум. Уявіть, що текст Акту складався лише з 93-х слів, був набраний на друкарській машинці та вміщався на одному папірці. А вже 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі, на запитання «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?», український народ висловив свою чітке «так», у кількості 90,32%.
20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». У якій було зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє: вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України».
Дорогі наші, юні друзі бібліотеки, давайте поміркуємо, що для вас означає Україна незалежна? Сьогодні, і до 24 серпня, пишіть свої роздуми, залишайте малюнки, фотографії та побажання рідній Батьківщині на віртуальній дошці Padlet:

Зроблено в Padlet
А ще, обов'язково запросіть друзів до цієї акції, нехай міцний ланцюг єдності вкотре нагадає нам, що українці - дружня родина, а Україна – найкраща країна на світі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік