16 серпня 2024

Мрія про майбутню професію

Мрії про майбутню професію, особливо дитячі, займають важливе місце в житті кожної людини. Вони народжуються ще в ранньому віці, коли малюк захоплено, а іноді навіть фанатично, спостерігає за діяльністю дорослих і уявляє себе на їхньому місці. Хтось мріє стати лікарем і рятувати людські життя, хтось – вчителем, який буде навчати дітей чомусь новому, а хтось – вченим, який створюватиме та впроваджуватиме новітні технології в життя. Та ким мріють стати сучасні діти і що їх захоплює зараз, досліджувала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
Чергове спілкування в рамках Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2024» - ЛІТО_МРІЙ стартувало із веселої круговерті дитячих мрій про майбутню професію. Присутні з неймовірною насолодою розповідали ким вони хочуть стати і чому, намагалися пояснити, які знання та творчі здібності потрібно здобувати та розвивати вже зараз.
Зробивши висновок, що першою професією кожної людини є професія «школяр», малюки почали складати профі-мозаїку за допомогою звичайнісіньких літер алфавіту, а користуючись захоплюючою книгою сучасної авторки Надії Репети «Абетка ремесел і професій», знаходити пояснення, чим саме займається людина певної спеціальності.
Відчути себе справжніми кухарами, бібліотекарями та перукарями допомогли ігри і завдання на увагу, кмітливість та дотепність.
Завершальним етапом заходу, неймовірним сюрпризом, стала поява чародійного сундучка. Виявилося, що деякі дорослі, хоча й справжні професіонали своєї справи, як малі діти, забувають та гублять свої речі. Що кому належить та хто залишив таку купу предметів з’ясовували хлопчики та дівчатка, перетворившись вже на справжніх слідчих.
Вибір майбутньої професії – це відповідальне, доросле рішення, яке зазвичай вплине на все подальше життя. Тому потрібно не просто мріяти, а й докладати багато зусиль для досягнення мети вже з дитинства. Важливо здобувати знання, розвивати навички, не боятися труднощів і помилок, адже мрії про майбутню професію – це не просто фантазії, це орієнтир, який допомагає рухатися вперед і реалізувати свій потенціал. Тож, мрійте, читайте та досягайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік