18 серпня 2024

Незвіданий світ – бджолине царство

Дитинство – час відкриття для себе навколишнього світу, коли пізнання реальності доповнюється казкою, фантазією. Саме книжка відкриває для дітей таємниче упорядкований світ природи, а особливим та цікавим є бджолине життя. Ці маленькі створіння, живучі під опікою людини, надзвичайно корисні, фантастично працьовиті, і життя без них втратило б свою неповторну яскраву сторону буття.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки зустрілася зі своїми юними читачами, щоб у спілкуванні з ними зуміти разом проникнути у бджолиний світ, здивуватись з суворого дотримання правил та порядку у їх житті, зачаруватись їх працелюбністю, схилитись перед корисністю результатів їх праці.
Це було знайомство з майже незвіданим світом, який існує поряд із нами, але залишається таємничим і малознайомим.
Тема зустрічі захопила дітвору, загострила їх увагу, пробудила допитливість та уяву. Цікавість викликала розлога розповідь про устрій життя бджолиного царства, розповідь, яку доповнили корисні пізнання з мультика про хлопчика і бджоляра та цікава казка про мудру бджолу. 
Кульмінацією зустрічі стала весела гра «Хто скоріше заповнить соти медом». 
Пізнання всього що збагачує життєвий досвід і націлює увагу на все правильне і корисне, достойно бути презентоване дітворі, адже являється своєрідним вкладом у майбутнє формування її життєвих принципів.
Недарма символом нашої країни з тваринного світу обрана саме бджола, у якої є чому повчитись. Українці працелюбні, як бджілки, зосереджено працюють нікого не чіпаючи. Але якщо їх « вулик» потурбувати, бджоли збиваються у рій і починають захищатись, жалити і відганяти кривдника. Згуртовуються перед небезпекою і українці, у патріотичному пориві боронячи рідну землю.
На таких настановах, з посиланням на казку, на книгу, була побудована тепла, медова зустріч працівників бібліотеки з маленькими читачами. 
Сторінки знань дітвори заповнились новими для них відомостями, які розширили їх кругозір та сприяли правильному формуванню життєвих установ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік