07 серпня 2024

Не вір – перевір! Коучинг для читачів

Вже ні для кого не є секретом, що критично мислити, перевіряти інформацію, приймати рішення, ґрунтуючись на фактах й аналізувати те, що відбувається навкруги, треба вчитися з дитинства. Навичка кожної сучасної людини, яка є запорукою успіху у різних сферах життя – навичка критичного мислення. Це навичка, яка допомагає розвинути гнучкість розуму, засвоювати нову інформацію і розуміти складні проблеми.
Які основні принципи критичного мислення? Чому сьогодні важливо розвинути навички критичного мислення та як це зробити юному поколінню, дізнавайтесь за посиланням:
Читання приносить величезну користь, адже розвиває у дітей навички розуміння прочитаного, словниковий запас, стимулює її розумові здібності. Аналізуючи прочитане, діти намагається зрозуміти, що хотів сказати автор книги, Розвинута уява читачів безумовно сприяє критичному мисленню. Тож пропонуємо нашим читачам спробувати перевірити своє критичне мислення у грі «Факт VS Cудження»:
Критичне мислення передбачає використання дітьми та підлітками своїх знань і досвіду, а також навичок вирішення завдань і проблем з такими цілями: порівнювати та протиставляти; пояснювати суть і причини того, що відбувається; оцінювати ідеї й формувати думку; розуміти перспективність інших ідей і думок; припускати, що станеться в майбутньому; придумувати творчі рішення. Пропонуємо вам перевірити свої знання з медіаграмотності. Керуючись навичками критичного мислення, співвіднесіть кожне повідомлення з відповідною категорією, такою як факт, фейкт, цензура та ін.
Розвиваючи навички критично мислити сьогодні, ви закладаєте основу для розвитку розсудливості, творчого мислення, емпатії й ефективного спілкування з оточенням у майбутньому, а здобуті уміння знадобляться для досягнення успіхів протягом усього життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік