28 серпня 2024

Дивосвіт природи: спочатку була гусінь

Бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки разом з маленькими мешканцями села Інженерне Херсонської ТГ організувала захопливий майстер-клас в лабораторії «Творчий простір» під назвою «Дивосвіт природи: спочатку була гусінь».
Натхненням для цієї події стала всесвітньо відома книга Еріка Карла «Дуже голодна гусениця». Дітей дуже вразила історія чудової маленької гусениці, яка після того, як вилупилася з яйця, страшенно хотіла їсти. Що ж вона з'їла? І чи правда, що гусениці перетворюються на метеликів? Ця яскрава й повчальна історія допомогла дітям по-новому подивитися на природу та її дива.
Маленькі читачі не тільки уважно слухали розповідь про гусінь, яка пройшла шлях від маленького яйця до прекрасного метелика, але й мали можливість власноруч створити маленьку копію головної героїні книги.
Під керівництвом бібліотекаря діти із захопленням виготовляли поробку гусениці, використовуючи кольоровий папір, картон та інші підручні матеріали.
Ця творча зустріч не лише розвивала уяву та моторику дітей, а й збагатила їх новими знаннями про природу. Книга Еріка Карла нагадала всім присутнім про дивовижні метаморфози, що відбуваються у природі, та про те, як важливо берегти цей неповторний світ.
Завдяки таким заходам, діти вчяться цінувати красу навколишнього світу, а також розвивають любов до читання й творчості. Майстер-клас став справжнім святом для маленьких жителів селища Інженерне та залишив у їхніх серцях яскраві враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік