26 серпня 2024

Намистинки на блакитній стрічці Дніпра

Літні читання в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки – це не просто традиційна програма, а важлива частина виховання молодого покоління, яка спрямована на заохочення до читання, пізнання нового та корисне проведення літніх канікул. Цей рік не став винятком. В рамках літніх читань діти мали можливість не тільки розширити свій літературний кругозір, але й поринути в захопливу подорож річкою Дніпро, що стала справжнім відкриттям для кожного учасника.
Завершення програми стало яскравою подією, яка об’єднала знання, набуті протягом літа, з унікальними враженнями від віртуальної подорожі містами, розташованими на берегах Дніпра. Кожен етап подорожі додавав нових фарб до сприйняття історії та культури рідного краю, залишаючи у дітей незабутні спогади та бажання продовжувати своє знайомство з літературою та краєзнавством.
Одним із найбільш запам'ятовуваних етапів програми стала інтерактивна гра, яку бібліотекарі охрестили «Рибалкою». Юним мандрівникам запропонували згадати назви риб, які водяться в Дніпрі, та відправитися на риболовлю, яка стала ключем до спогадів про міста, відвідані під час літературно-краєзнавчої подорожі «Намистинки на блакитній стрічці Дніпра».
Діти, ловлячи рибу, пригадували її назву, а на екрані презентації спіймана рибка відкривала новий слайд із завданням. Розгадавши його, учасники опинялися у знайомому місті та відтворювали цікаві факти, які дізналися під час подорожі. Цей інтерактивний ігровий прийом не лише закріпив отримані знання, але й дозволив дітям розташувати відповідні області на карті України та знайти видатні місця кожного з міст уздовж берегів річки Дніпро.
Особливо запам’яталася зупинка в Запоріжжі, де вони взяли участь у козацьких руханках та рухливих іграх. Також під час подорожі діти пригадали поетів, які оспівували велич і красу Дніпра, і занесли цитати їхніх творів на карту маршруту.
Усі ці знання та враження херсонські читачі закріпили у грі, створивши власну карту подорожі, яка стала підсумком їхнього літературно-краєзнавчого маршруту.
На завершення фахівці відзначили високий рівень знань малечі та їхню обізнаність у краєзнавстві та літературі. Усіх учасників нагородили свідоцтвами про успішне завершення програми літніх читань та побажали їм надалі відкривати чарівний світ літератури і досягати нових знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік