31 серпня 2024

Життя – схоже на казку. Скринька мудрих порад

Казка для дитини – це віконце у інший світ, де фантастично збувається все те, чого у реальному житті бути не може. Феєрична казка «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері захоплює, зворушує, заворожує відкриттям глибинного змісту явищ та відносин, не залишає читача байдужим, переповнює його світлим дитячим сприйняттям світу.
Саме з цією казкою Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки прийшла на зустріч із своїми читачами.
Сюжет казки відразу захопив дітвору, калейдоскоп характерів героїв розфарбував подорож Маленького принца різноманіттям емоцій. Діти відзначили для себе позитивних та негативних персонажів, як втілення протистояння справжнього та фальшивого світів у житті.
У захваті діти були від Лиса. З цікавістю, симпатією і співчуттям слухали вони його мудрі слова про дружбу, про відповідальність за «приручених» друзів.
Із задоволенням юні херсонці взяли участь в літературній вікторині. А ліплення фігурок Принца, Змійки, Лиса та Троянди, закріпили образи цих персонажів в уявленні дітей.
Завершення казки залишило по собі почуття ніби відкрилась для читачів істинна природа краси, безкорисливих дружніх відносин, ожила справжня іскра людяності в душах, що часто губиться у метушні буднів.
Світла і мудра казка вразила уяву дітвори, добрими зернами запала в їх душі, щоб надалі формувати характер, вчинки, мислення на довгому життєвому шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік