08 серпня 2024

Вітаємо всіх книголюбів із Всесвітнім днем!

Щороку, 9 серпня, книголюби та книгомани з усього світу відзначають своє особливе свято – День книголюбів. Це свято об’єднує всіх, хто цінує книги і читання, вірить у силу слова і насолоджується цим корисним, для особистого розвитку, процесом. В сучасному світі, де інформаційні технології відіграють дедалі більшу роль в житті кожної людини, важливість книг не зменшується, а всупереч всього, набуває нового значення. Саме в цей день учасники Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2024» - ЛІТО_МРІЙ розмірковували та обговорювали, про що мріють наші пухнасті друзі – котики та собачки, адже вони, не мають здатності розповісти нам про свої бажання словами.
Але ж для всіх не секрет, що літературні тваринки вміють добре розмовляти та залюбки спілкуватися з читачем однією мовою, надзвичайно зрозумілою, легкою і доступною. Прикладом такого діалогу став книгопоказ, від Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, серії творів сучасної дитячої української авторки Галини Манів «Киці- мандрівниці».
Киці-мандрівниці – Муля й Манюня сильно бажають відправитися у подорож, щоб досліджувати навколишній світ, знайомитися з традиціями інших країн і знаходити нових друзів. З перших же сторінок цієї позитивної та доброї історії, мрія поступово здійснюється і подружки, разом з юними книголюбами, потрапляють до Італії. Через цю оповідь читачі розвідують, що ця країна член Європейського союзу та, з’ясувавши європейські цінності і що таке Євросоюз, знайомляться ще з одним персонажем – казковим представником Італії – Цибулино, який і розповідає присутнім про свою країну.
Таким чином мандрівники дізнаються і про деякі інші країни світу. Загалом, «Киці-мандрівниці» - це чудові книжки, які приносять багато радості, натхнення та пізнання. Вони не тільки розважають, але й вчать важливим цінностям і є прекрасним вибором для сімейного читання. Галина Манів створила справжній шедевр, який заслуговує на увагу і любов читачів усіх вікових категорій.
А Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки бажає всім шанувальникам книги і читання, щоб цей день став обов’язковим приводом для того, щоб взяти до рук книгу, відчути її магію, поділитися цією магією з іншими, а ще – безмежних книжкових подорожей, нових відкриттів і невичерпного джерела знань!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік