23 серпня 2024

Ти і я – одна родина, ми з тобою – Україна!

У сучасних умовах, коли наша країна стикається з численними викликами, виборюючи своє самостійне місце під сонцем, патріотичний напрямок у бібліотечній роботі набуває особливого значення. Він стає не лише знаряддям формування національної свідомості, а й засобом об’єднання маленьких патріотів, зміцнення їх духу і готовності до захисту своєї держави.
З цього приводу, зібравшись великою читацькою родиною, книголюби міста та області разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки радо та завзято святкували День Державного Прапора України, який став для всіх українців не просто символом держави, а й втіленням свободи, боротьби та надії на краще майбутнє.
Розмірковуючи про значення цього дня, присутні зробили висновок, що прапор – це не просто кольори на тканині. Він є свідком історії, яка віддзеркалює шлях нашого народу через століття; що жовтий і блакитний кольори відображають не тільки багатство і красу української землі: блакить неба і золото пшеничних ланів, а й символізують духовні цінності – мир, злагоду і добробут.
Завітавши до українського дворика, де на хлопчиків та дівчаток чекали хатні справи, майстерня ремісників, всяка всячина, співоча толока та інше, дружня читацька родина пригадувала державні та народні символи, відгадувала загадки про міфічних істот, шукала національні обереги у чорній скриньці, розв’язувала ребуси про козаків, а від бабусі Мар’яни отримала завдання – сформувати маленькі прапорці так, щоб утворилися прислів’я та приказки про нашу Батьківщину.
Гра «Живий мікрофон» дала можливість кожному, і дорослому, і малюку, розкрити та викласти словами свої почуття до сміливої, незламної та сильної, самої кращої країни у світі – неньки України, а добірка сучасних книжок стала запорукою любові та відданості до всього рідного.
Тож, з Днем Державного Прапора, дорогі читачі та мешканці міста і області! Нехай завжди гордо майорить над Україною жовто-блакитний стяг волі та єдності нашого народу, нагадуючи усім про минуле, надихаючи на сьогодення і спрямовуючи до майбутнього, яке ми збудуємо разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік