02 серпня 2024

Гостомель: авіаційний форпост

До невеличкого містечка Гостомель на Київщину відправилися маленькі мандрівники разом з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Працівниця книгозбірні розповіла, що перша письмова згадка про Гостомель датується 1494 роком, на його території проходили різні бойові дії, а зраз там розташований третій аеропорт Києва.
Дізналися, що у Гостомелі є один із найстаріших заводів «Ветропак», що спеціалізується на виробництві скла, збудований ще у 1912 році. «Ветропак Україна» вважається одним із провідних виробників європейської склотари.
Роздивилися світлини міжнародного аеропорту «Гостомель», який експлуатувався українськими і закордонними компаніями та мав свою зону випробувальних польотів, придатну для виконання випробувальних, здавальних і навчально-тренувальних польотів будь-яких типів. В Україні лише на аеродромі «Антонов» базувалися найбільші у світі транспортні літаки Ан-225 і Ан-124-100.
Діти із захватом переглянули відео «Зліт та посадка «Мрії»», «Секретні відсіки Ан-225» та «Цікаві факти про літаки», яке показало всю велич відомого на весь світ літака, хто були першими пілотами та літаки – рекордсмени.
На конкурсі «Веселі загадки» читайлики з легкістю відгадали усі загадки про все і всіх хто може літати.
А на рухливих іграх хлопчики та дівчатка показали свою вправність та кмітливість виконуючи різні завдання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік