09 серпня 2024

Місто-рекордсмен – Харків

На знайомство з містом-героєм Харковом вирушили юні херсонці з Дитячого простору «UNICEF. Херсон» разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.
Розповідь про історію заснування та виникнення назви міста перенесла дітлахів у часи козацтва, коли місто було полковим. З часом Харків почав вибиватися на передове місце завдяки вигідному економічному і торговельному положенню. Водночас місто почало грати провідну культурну роль у прикордонні.
Школярі швидко та правильно відповіли на всі запитання вікторини «Про козаків», де показали знання історії та побуту славетних пращурів.
З зацікавленістю розглядали відзнаки, які має Харків, - повний комплект нагород Парламентської Асамблеї Ради Європи: Європейський Диплом, Почесний Прапор, Почесну Відзнаку і Приз Європи.
Мандруючи вуличками міста, розглядали світлини мостів та дізналися, що у місті налічується 58 мостів – транспортних, пішохідних, метро та іншого призначення. Рубрика «Цікаві факти про Харків» розповіла маленьким відвідувачам про площу Свободи, яка довго вважалася найбільшою в Європі, Харківське метро, яке є другим за розмірами в Україні після київського, Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського "ХАІ" — другий за розмірами університет авіації в світі. Пізнавальним для юних херсонців було знайомство з винахідниками та науковцями, які мешкали та працювали у Харкові: В. Головніним, який винайшов перший літак з жорстким крилом, І. Сікорським, який створив перший прототип вертольоту, О. Бєлопольським, який винайшов мікрофон з динамічною мембраною, що дав початок сучасній акустичній технології, І. Мечниковим — українським біологом, який вивчав імунну систему та зробив великий внесок у розвиток медицини, та іншими.
Розповідь про сучасних дитячих письменників Харківщини: В. Верховець, Н. Чуб, Ю. Ран, Є. Сольська та І. Сонечко, та їх твори викликала великий інтерес. Для дітей виявилися цікавими деякі видання, а з деякими малеча вже була знайома.
Бурхливі емоції викликав конкурс «Аси піднебесся», де потрібно було зробити паперові літачки та випробувати, чий далі пролетить.
На завершення провели рухливі ігри «Потяг», «Втримай м’ячик» та «Пліч-о-пліч».
Подорожувати та пізнавати рідну країну завжди цікаво та корисно, бо тільки так можна вивчити власну історію та культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік