14 серпня 2024

Морські фантазії

Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки разом з юними херсонцями вирушила у незабутню морську подорож. Адже літо – пора мандрівок та активного відпочинку.
Якщо подивитися на карту, на якій зображена наша планета Земля, то можна побачити багато блакитного кольору. Чому саме блакитного, – запитаєте ви? Тому що блакитним кольором на карті позначають воду: океани, моря, річки.
Тому і подорож для наших читачів була не звичайною, це була справжня пізнавальна мандрівка підводним царством на основі книги "Підводний світ. Дитяча енциклопедія" Юлії Карпенко.
Ця книга містить незвичні факти та яскраві фотографії, що допомогли юним дослідникам дізнатися багато цікавого про звички підводних мешканців, їхнє середовище проживання, харчування, особливості полювання та захисту.
А в перервах між інформаційними зупинками, діти розважалися за допомогою рухливих ігор та забав. Для закріплення нових знань діти взяли участь у змаганнях, які допомогли їм краще запам'ятати інформацію про морських мешканців та пограли у пізнавальну гру «Рибалка». Ця гра дозволяє розвивати у малят швидкість прийняття рішень, моторику рук та концентрацію рухів. Всі присутні були в захвати від гри та намагались її ще повторити.

Крім того, вже за традицією читачі-мандрівники виготовили яскраву та оригінальну поробку з паперу у вигляді рибки.
Ними дуже гарно можна прикрасити кумнату, якщо виготовити їх декілька і різних кольорв. Початок у кожної дитини вже є – одна рибка вже посилилася у їхніх домівках. А інші можна виготовити самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік