24 серпня 2024

Українські мрії: дух незалежності

24 серпня ми відзначаємо одне з найважливіших свят для нашої країни – День Незалежності України. Це свято стало символом нашої національної ідентичності та єдності. Його відзначення почалося у 1991 році, коли Верховна Рада України проголосила Акт про незалежність. З того часу українці здобули можливість будувати свою власну державу, визначати своє майбутнє, розвивати культуру і традиції.
Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки про вели для юних мешканців Чорнобаївської громади патріотичний квіз «Українські мрії: дух незалежності» присвячений 33-різниці незалежності України».
Захід розпочався з гімну України та хвилини пам’яті, яка спонукатиме нас підтримувати та пам'ятати тих, хто завжди на сторожі нашого спокою та безпеки.
Фахівці книгозбірні розповіли, що День незалежності України завжди був і залишається святом перемоги над тими, хто намагався позбавити нас нашої свободи. Він нагадує про важливість боротьби за незалежність, гідність та права кожного з нас. Щороку українці святкують цей день з гордістю за свою країну, з усвідомленням великої ціни, яку ми заплатили і продовжуємо платити за свою свободу.
Нагадали дітям , що Україна – це більше, ніж просто земля, де ми народилися. Це світ звичок, уявлень і почуттів, які ми сприймаємо з дитинства. Наша держава сформувалася внаслідок довгого історичного розвитку і має багате культурне надбання. Символіка нашої країни, зокрема державний прапор, герб та гімн, є візитною карткою, яка об’єднує нас і нагадує про нашу національну гордість.
А виконуючи завдання філворду «Пошук символів» знайшли усі народні символи України, які знає кожен українець і які впізнають навіть закордоном.
Питання вікторини «Загадкові смаки України» викликали радісні емоції , бо який українець не вгадає борщ, вареники, млинці, кашу та юшку, яким б словами ці страви не зашифрували.
Пізнавальною для учасників була вікторина «Україна», де кожен показав наскільки добре знає нашу країну, її символи, історичні події та традиції.
Що добре знають українську музику діти довели правильно вгадавши по перших нотах пісні Артема Пивоварова у вікторині «Вгадай пісню».
Наприкінці заходу усі учасники із задоволення виконали патріотичну руханку «Ми українці» Ми єдині!» підспівуючи та насаджуючись моментом єднання.
Кожен з нас може зробити свій внесок у підтримку незалежності України, і нехай ці святкові дні надихають на нові досягнення. Україна – це не просто слово, це частина нашої душі, яку ми повинні зберігати і захищати для наступних поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік