29 грудня 2021

Гаряча ТОП-10

На 363 сторінці книги Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки на вас чекає нова виставка-рейтинг самих популярних книг серед читачів, яка експонується у секторі абонемента.

Перше місце нашого рейтингу займає мега популярна серія Е. Гантер «Коти-вояки». Кожен кіт має своє ім'я, але залежно від статусу вони мають свої особливості. Українською перша книга Warriors («Коти-вояки») — «На волю!» — вийшла з друку 1 серпня 2016 року.

У серії  понад 30 000 000 читачів і фанів у всьому світі.


Друге місце – «Чарлі і шоколадна фабрика» англійського письменника Р.Дала. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік – на його день народження, дарували єдиний дарунок – маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

Третє місце – Д. Кінні зі своїм бестселером «Щоденник слабака». Дитинство - жахлива пора. І кому це знати краще, як не Ґреґу Гефлі! Середня школа, де вчорашня дрібнота опиняється серед рослявих і недобрих підлітків, які вже й бороду голять, це просто катастрофа якась. Але Греґ не втрачає оптимізму й ділиться з нами своїми пригодами й порадами.

Четверте місце - Усі ми, діти та дорослі, мріємо бути сміливими й сильними, однак на практиці дуже часто лякаємося купи речей і не можемо подолати навіть буденні перешкоди. Але «бути хоробрим не означає не мати страху… Ти можеш бути смертельно перепудженим, але все-таки вчинити те, що маєш учинити», — розповідає Ніл Ґейман своїм маленьким донечкам, а заразом і читачеві у не по-дитячому моторошній повісті «Кораліна».

П’яте місце – Р. Рассел «Щоденник Ніккі». Знайомтеся. Ніккі Максвелл – звичайна дівчина з купою проблем. І перша проблема – нова школа. Вижити, в ній, здається, шансів нуль. Всі занадто крутезні, з айфонами і крутими речами. У цю спільноту Ніккі ніяк не вписатися. 

Шосте місце – сучасна українська письменниця з відомою серією «Часодії». Що може бути магічнішим за час? Ніщо не встоїть перед його силою. Хвилини чекання спливають надто повільно, а коли поспішаєш - збігають одна за одною. А що можуть сказати про час його володарі, часівники?


Сьоме місце – серія книг «Звіродухи». 7 книг. 7 авторів. Один спалах — та життя чотирьох дітей із різних куточків Ердасу змінюється назавжди: відтепер вони поєднані зі звіродухами. Таке поєднання відкриває нездоланну силу та велику відповідальність, особливо, якщо твоя тварина — легендарний дух  Полеглої Четвірки. Але чому легенда повернулась саме зараз? Відкрий захопливий світ Ердас разом із відважними героями та їхніми звіродухами!

Восьме місце – М. Бралльє «Останні підлітки на Землі». Джек Салліван — підліток у постапокаліптичному світі. Відтепер його орієнтири в житті змінилися: треба вижити. Прикінчити купу зомбі, монстрів та найголовнішого ворога - Бларга. Але щоб не закралися сумніви в героїзмі, Джек складає список подвигів. Серія стане до смаку фанам постапокаліпсиса, зомбі та почвар.

Дев’яте місце -  З. Чейнані «Школа доба і зла» 

"У вічній хащі лісовій, 

там Школа є Добра і Зла.

Звелись у небо  спроквола.

Одна для чистих і святих,

Для нечестивців друга Школа.

Якщо тікати здумав ти – 

Не мрій, не вирвешся ніколи.

Та вихід є один – будь ласка:

Зумій зануритись у казку".

Десяте місце – К. Ковелл «Були собі чаклуни».  Неперевершена оповідь про хлопця-чаклуна та дівчину-воїнку, яких із самого малку вчили люто ненавидіти одне одного. Оповідь починається з появи величезної чорної пір’їни... Невже чаклуни та воїни так захопилися битвами поміж собою, що не помітили повернення стародавнього зла?


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік