13 грудня 2021

Світ живої книги

Тема читання та книги для батьків читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки зовсім не нова. І вони, напевне, знають про це вже досить багато, бо на кожній зустрічі «Школи батьків» так чи інакше ми говоримо про книжку та читання.

Говорили про це і на черговому занятті «Школи батьків» в секторі медіа-центр, але розмова дещо відрізнялася від попередніх. Так, ніхто не заперечував про користь читання, чи про роль книжки в житті дитини. Обговорювалася важливість читання для дитини вголос вже тоді, коли вона й сама вміє читати. Хто це повинен робити? Сама дитина чи продовжувати читати для неї вголос повинні батьки і чому.

Читати повинні дорослі, бо насправді рівень читання очима в дитини часто відстає від рівня розуміння тексту на слух. Тому самостійно дитина готова читати тільки прості історії, а в дорослому виконанні розуміє і «Хоббіта», і «Кайдашеву сім’ю».


Які ж ще горизонти відкриває читання вголос для вашої дитини? Це, насамперед - розвиток пам'яті, уваги, образного мислення, отримання дитиною емоційного досвіду, вміння спілкуватися. 

І взагалі, серед усіх занять, якими ми можемо порадувати дітей, читання вголос  дає змогу зупинитися та спілкуватися, сміятися та сумувати, воно захоплює та єднає нас.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік