06 грудня 2021

Школа бібліотечного блогера

Сьогодні в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулось перше заняття в рамках "Школи бібліотечного блогера." Мета проєкту – сприяти професійному зростанню бібліотекарів, розвивати їх уміння генерувати та просувати різноманітний бібліотечний контент  з використанням цифрових сервісів.

Спеціально запрошеним  гостем–експертом стала  Маляренко Олена Миколаївна - автор текстів, консультант з публіцистики, словесності, комунікацїї, мови та літератури.

Під час  тренінгу Пані Олена поділилася з колегами–бібліотекарями власними секретами успіху написання текстів, ведення блогу, зупинилась більш детально на обов’язкових елементах  інформаційних повідомлень, специфікою подачі інформації для різних адресатів,  охопленням та відфільтрацією аудиторії.

З великим захопленням учасники тренінгу слухали інформацію про трансактний аналіз, базові соціальні ролі, АІDA, перевернуту піраміду.

Обговорюючи роль соціальних медіа  в інфопросторі зупинились більш детально на залученні експертів, тегах, хештегах, важливості медіаданих.

На завершення тренінгу експертка дала топ-5 порад щодо написання текстів:

1.Визначитися з адресатом.

2.Читати книги.

3.Читати соціальні мережі.

4.Перевіряти орфографію та пунктуацію текстів.

5.Прочитувати текст вголос по завершенню його написання.

Пані Олена подарувала колегам цінні знання і поради, а колектив бібліотеки навзаєм подарував свої краєзнавчі ігри («Лицарі Таврійського краю», «Мистецька палітра Херсонщини», «Зелений експрес»), буклети  та примірники певних тематичних видань («Фант-Фест», «Пелюстки для Ліни», «Знай наших»).



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік