21 грудня 2021

Побачити казку…

Багатьом батькам відомо, що навіть найцікавішу книгу із захоплюючим сюжетом дитині потрібно подати, прикрасивши її «картинками». Від якості ілюстрацій залежить наскільки дитина захопиться читанням, адже, погодьтеся, навіть чудовий твір легко можна зіпсувати поганими малюнками…

Обираючи щоразу книгу для читання дитині,  мама чи тато мимоволі підшукують ті, у яких тим чи іншим чином схожі саме малюнки. І не завжди це може бути один автор-ілюстратор  -  просто схожа манера у виконанні робіт.

Чергова зустріч у Школі батьків, що пройшла 19 грудня,  зібрала  у молодшому відділі тих, кому було цікаво дізнатись про українських ілюстраторів, книги яких зачаровують маленьких читайликів далеко за межами нашої країни. 

Зустріч проходила у декілька етапів. Спершу всі присутні переглянули книги з найбільш впізнаваними ілюстраціями, авторами яких є Владислав Єрко, Кость Лавро, Катерина Штанко, Олег Петренко-Заневський, Максим Паленко, визначали особливості творчої манери, характерні риси, кольорову палітру.  З цікавістю учасники зустрічі переглядали не лише  книги, а й світлини ілюстраторів, зізнаючись, що навіть не знали, як виглядають люди, які створюють таку красу на сторінках улюблених історій. 

Потім відбулося знайомство з «молодшою гвардією»: Володимиром Штанко, Ростиславом Попським, Ольгою Гавриловою, Наталкою Гайдою та Максимом Долинним.

Підсумком стала невеличка гра-асоціація «Чий малюнок?», під час якої батьки спробували визначити автора ілюстрації, спираючись на особливості стилю кожного з них.

Зрештою, пам’ятаймо, що ілюстрації у дитячих книгах дуже важливі, оскільки діти сприймають книжкові тексти як образи, які будуть зберігатися у пам'яті багато років.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік