09 грудня 2021

LearningApps – інтерактивний конструктор для гейміфікації та інтерактивізації процесу читання

Сьогодні в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулося друге заняття в «Школі медіаграмотності».  Учасниками онлайн заходу стали одночасно 44 шкільних бібліотекарі Суворовського, Дніпровського і Корабельного районів міста. 

Розпочалося заняття з презентації бібліотекарями домашнього завдання  - тематичних інтерактивних опитувань  розроблених у застосунку MentiMeter. 


Основна частина тренінгу була присвячена вивченню онлайн конструктору «LearningApps. Сертифікований медіатренер – Ірина Срібна розповіла учасникам про особливості інтерфейсу платформи, правила створення акаунту в онлайновому середовищі LearningApps, про режими «Перегляд вправ», «Створення вправ», специфіки пошуку потрібної інформації,  загальнодоступну «бібліотеку вправ» та шаблони.




Учасники пограли в індивідуальні завдання створені модератором зустрічі на платформі «LearningApps» серед яких: «Зброя козаків», «Сортуємо сміття», «Критичне мислення», «Фотовідповідники»  та пройшли два тематичних квести: «Флора і фауна» та «Зірка на літературному небосхилі Херсонщини». 




Презентація цих вправ допомогла пані Ірині презентувати різноманіття  невеликих інтерактивних модулів та розширених квестових завдань на платформі.

Наступне заняття  пройде у форматі майстер-класу, тож сподіваємось, що учасники «Школи медіаграмотності» освоять усі тонкощі створення вправ, і будуть їх активно використовувати в своїй роботі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік