20 грудня 2021

«Я хочу бути письменницею!» : зустріч «контурівців» із Валентиною Нетребич

На Святого Миколая до літературної студії «Контур» завітала її випускниця, мрія якої щойно здійснилася – вийшла друком її перша власна книга!

Валентина Нетребич – юна поетеса, прозаїк, вихованиця літературної студії «Контур» при Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки – поділилася із дівчатками, які прийшли їй на зміну, своїми секретами успіху і надихнула їх на активну творчу роботу.

У рамках святкової зустрічі Валя презентувала власну фантастичну повість «Стібіо», відзначену у двох конкурсах і надруковану у київському видавництві «Кондор». На прохання гостей дівчина зачитала уривок із книги.

Херсонська письменниця Юлія Чернієнко, яка тепер очолює студію, розповіла присутнім про 6-річний шлях зростання юної авторки в рамках студії.

Юлія пригадала зворушливий момент, коли Валентина-шестикласниця розповіла їй про велику мрію. «Я хочу бути письменницею!» - заявила дівчинка і цілеспрямовано, під керівництвом керівників дитячої літературної студії, роками йшла до цілі.

Щонеділі відвідувала заняття.

Регулярно писала вірші і прозу.

Дослухалася до порад керівників.

Брала участь у літературних конкурсах.

Росла як авторка і – перемагала!

Ось кілька нагород Валентини за останні роки: перемога у Міжнародному конкурсі «Молода Коронація слова-2020», у Всеукраїнських конкурсах: «Творчі канікули-2019» (Київ), «Море талантів-2019, 20» (Одеса), призові місця у відкритому літературному  конкурсі «ФантФест-2019, 20» (Херсон).

Юлія Чернієнко відзначила, що у творчості Валентини потужний не лише прозовий, а і поетичний струмінь, тож випускниця зачитала вірші у жанрі хоку, які були опубліковані в останній студійній збірці «Наш край на творчість надихає».

У невимушеній атмосфері учасники заходу провели час за бесідою і чаюванням.

Обіцяючи прийти до студії наступного року зі свіжою новелою, Валентина підписала екземпляр дебютної книжки: «Бібліотеці імені Дніпрової Чайки. Дякую за велику можливість стати письменницею. Залишаю цей примірник на теплу згадку про мене. Валентина».

Щиро віримо, що приклад Валентини надихне студійців.

У цей святковий, сповнений чар, зимовий день ми побажали Валентині щасливої письменницької долі, а студійцям, які тільки приміряють на себе письменницьке перо, – активних творчих спроб та перших вагомих перемог на літературній ниві!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік