06 грудня 2021

Бібліотечні ресурси на допомогу студентам

2 та 3 грудня студенти Херсонського державного університету віртуально відвідали обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки. Екскурсоводами стали Ракша Анжела Борисівна, завідувач відділу естетичного виховання та Ліпкіна Альона Григорівна, головний бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів.

Ракша А.Б. розповіла про традиційні та інноваційні аспекти краєзнавчої роботи в бібліотеці для студенів 4 курсу заочного відділення Педагогічного факультету. В першому блоці своєї розповіді презентувала краєзнавчі доробки колективу із серії «Ігри патріотів Херсонщини». Формат цих ресурсів дозволяє не лише перевіряти раніше засвоєнні знання, а й здобувати нові. Отримана інформація фахівцями-студентами стане у нагоді під час підготовки та проведення уроків і позакласних заходів.

У другому блоці лекції були представлені: інформація про організацію роботи з медіаграмотності у початковій школі – блог «Бібліотечні медіауроки»;  матеріали на допомогу у вивченні літератури рідного краю – веб-проєкт «Довідник школяра»; веб-ресурси для використання в навчальному та освітньому процесі - сайт «Казочка на добраніч».

В рамках цього блоку бібліотекар презентувала краєзнавчу інтелектуально-розважальну гру «Мистецька палітра Херсонщини».


Для студентів третього курсу очної форми навчання цього ж відділення Ліпкіна А.Г. розкрила тему «Шкільна бібліотека в Новій Українській Школі: інтерактивність, гейміфікація, нові технології в роботі з дітьми молодшого шкільного віку».

Бібліотекар розповіла про основні напрямки роботи відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, що базуються на інтерактивних ігрових практиках.

Практичною складовою був огляд електронних ресурсів «Спортивні змагання з дружнього читання» у форматі літературного футболу, ерудит-шоу «Всі ми родом з дитинства», абетковий мікс «Від А до Я читання щодня».

На допомогу майбутнім вчителям було презентовано цикл відеороликів з інформаційного кейсу «Нові автори в програмі Нової Української Школи», які розміщені на офіційному ютуб-каналі обласної книгозбірні.

Такі зустрічі допомагають розширенню кордонів професійної співпраці та забезпечують надання актуальної інформації фахівцям.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік