28 грудня 2021

Новий рік – веселе свято, друзів у нас зібрало багато!

Яскраво прикрашена новорічна ялинка, морозець та сніжок за вікном, навколо у залі панує передсвятковий дивовижний настрій. Усі у передчутті чогось чарівного і казкового.

Цієї неділі Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запросила своїх найменших відвідувачів, щоб влаштувати для них незвичайну розвагу напередодні найулюбленішого свята. Ми зібрали відважних і сміливих, веселих і кмітливих аби вирушити у мандрівку чарівним експресом на гостини до Зимоньки-Зими.

Та спершу дітям довелося розчистити від снігових заметів шлях. На допомогу їм прийшов улюбленець із мультфільму – сніговичок Олаф. Разом з ним вони подолали кучугури снігу, «наліпили» сніжки та погрались. Він став також їх провідником до наступної зупинки у зимовій країні. Аби діти не сумували розповідав їм цікаві традиції святкування Нового року у всьому світі. Яка країна святкує найпершою, де влаштовують найбільші феєрверки, де б’ють старий посуд або водять по вулицях слонів?


Як з’ясувалось, у багатьох місцях влаштовують новорічні карнавали. Про це дітям розповів відомий любитель мандрів Міккі Маус, який приєднався до них на першій зупинці. І для малечі він теж влаштував таке дійство, поділившись своєю колекцією капелюшків.

Як і в будь-якій подорожі не обійшлося без неприємностей.  Від морозу наш експрес зупинився через переохолодження. Довелося викликати помічників, аби не змерзнути та полагодити потяг. Найшвидше відреагувала і прибула на допомогу Баба Яга, яка, як з’ясувалося,  зараз у казковому світі очолює «Службу зимового порятунку». Аби й діти не змерзли влаштувала їм танці-зігріванці та мітлоралі.


Допоки маленькі мандрівники розважались, фіксик Папус теж встиг до них дістатися, щоб відремонтувати святковий експрес і доїхати усім разом до наступної зупинки - Вітальної. Саме на ній дітей чекала гра «Приємний сюрприз - солодкий приз», під час якої кожен отримав святкове частування.


Діти отримали багато вражень та позитивних емоцій, а відгомін цього свята зігріватиме їх серця увесь наступний рік, даруючи їм віру у дива. З новим роком усіх! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік