13 грудня 2021

Розкажи свою надзвичайну історію

А ви коли-небудь потрапляли у надзвичайні історії? Якщо ні, то в цьому вам допоможе Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, де дуже багато таких несподіваних історій майже у кожній книжці… 

Після довгої перерви у секторі абонемента нарешті пройшло засідання клубу «Бібліокафе» для постійних та новеньких книголюбів, на  якому діти із задоволенням розповідали про свої улюблені книги та неймовірні пригоди, які їх чекали на сторінках видань.

Під час заходу бібліотекарі провели невеличкий конкурс книги у форматі «BOOK slam». Читачі, розділившись на команди повинні були упродовж 3 хвилин розрекламувати книгу, а журі оцінювало та обирало найбільш цікаву презентацію. За підсумками цього конкурсу діти віддали перевагу таким книгам, як «Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дала та «Коти-вояки» Е. Гантер. 

Також бібліотекарка сектора розповіла про нові, цікаві надходження.

Як пройти бібліотечний квест у неперевершеній бібліотеці містера Лімончелло у книзі К. Грабенштайна, отримавши купу вражень та нових знань; як бути дружнім та сміливим, як герої самої популярної серії «Коти-вояки» Е. Гантер; як порозумітися з однолітками у  книзі молодої української письменниці Соломії Каратаєвої «ШколаAGH»,  і,  звичайно, як здійснити неймовірну подорож у космос з книгою «Чарлі і великий скляний ліфт» Р. Дала.


Час пройшов дуже швидко та цікаво. Діти розгадували ребуси, а потім повинні були вгадати з якою книгою пов’язане певне слово.


Наприкінці бібліотекар придумала веселу гру, під час якої читачі дізналися про цікаві властивості паперу, відкривши для себе деякі факти та трюки. Зробили паперовий місток та, навіть, змогли надіти на себе листок паперу, розрізавши його особливим способом. Це викликало у дітей купу неймовірних емоцій.

Такі зустрічі дуже цінні  для нас, адже важливо підтримувати постійний зв’язок з читачами, приділяти увагу, дізнаватися,  що саме цікавить наших бібліотечних друзів. Тому, з нетерпінням чекаємо на наступне засідання нашого, вже передноворічного клубу!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік