01 грудня 2021

Цифрова освіта в бібліотеці

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки  активно долучилася  до “Місяця цифрової грамотності”,  ініційованого Міністерством цифрової трансформації України, який тривав з 1 по 30 листопада поточного року. Сертифікований медіатренер Ірина Срібна провела для колег-бібліотекарів тематичне навчання щодо освоєння і активного використання платформи «Дія. Цифрова освіта».  


Пані Ірина  ознайомила учасників зі структурою порталу, його розділами, корисними посиланнями та наголосила на можливості долучитися  до сайту та стати автором власного освітнього серіалу.  

Більш детально зупинилася на  узагальненій структурі «Рамки цифрових компетентностей для громадян України», які вимірюються за шістьма сферами:

1. Основи комп’ютерної грамотності.

2. Інформаційна та медіаграмотність — вміння працювати з даними.

3. Створення цифрового контенту.

4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.

5. Безпека у цифровому середовищі.

6. Вирішення технічних проблем — навчання впродовж життя у цифровому 

суспільстві.

Результатом занять став перегляд членами колективу окремих пізнавальних серіалів на порталі «Дія.Цифрова освіта» та опанування ними таких курсів :

«Цифрограм 1.0», «Цифрограм 2.0», «Кіберняні», «Цифрові навички для вчителів»,  «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності», «Обережно! Кібершахраї», «Електронний підпис»,  «Курс для батьків «Безпека дітей в інтернеті»», «Covid-19: що потрібно знати про роботу апаратів ШВЛ», «Онлайн сервіси для вчителів» та інші.

Колеги-бібліотекарі пройшли тестування за обраними напрямами та отримали відповідні сертифікати.

Також в рамках  “Місяця цифрової грамотності”  в Херсонській обласній бібліотеці для дітей було організовано та проведено такі заходи в офлайн  та онлайн форматах: «Навчаючи інших – зростаємо самі», «Всесвітній День Інформації», “Інформація та знання – валюта, яка ніколи не виходить із моди…”, «Медіаграмотність в дії», «Щоб про все на світі знати, безліч наук треба вивчати!», «MentiMeter: навчалися, грали, створювали», «Онлайн інструменти як ефективний засіб організації сучасного освітнього медіапростору», «Онлайн вікторина “На крилах творчості”». 

Більш детально про ці події можна прочитати на сайті бібліотеки за посиланням  https://www.library.kherson.ua/lw/ 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік