14 грудня 2021

Читання у колі родини

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки активно працюють три клуби із вивчення німецької мови, які зібралися на спільне недільне засідання, щоб познайомитися із чудовим хлопчиком із міста Відень та його історіями. У цьому учасникам клубів допомогла книга «Розповіді про Франца» видатної австрійської дитячої письменниці Крістіне Нестлінгер. Ці розповіді читають затишними вечорами у колі родини, бо Франц дуже любить свою маму та свого татка, свого брата та свою бабусю. У колі своїх рідних він почувається щасливим та захищеним. 


Ілюстрації Герхарда Дітля допомогали клубівцям краще розкрити образ головного героя та візуалізували події, які описала К. Нестлінгер. Не забували ми і про практику німецької мови. Відео матеріали до тем «Одяг», «Члени родини», «Пісня про мене», «Фрукти та овочі», «Кольори мого одягу» занурили нас у німецькомовну атмосферу, нагадали лексику до певних тем. Чудові навчальні пісні нікого не залишили байдужими. Діти і дорослі разом підспівували пісні у стилі караоке. 



Герой розповідей Франц дуже полюбляв сливовий пиріг, який і приготували батьки для наймолодших учасників німецькомовного клубу. Адже сливовий пиріг допоміг Францу у вирішенні проблем та знайти нового друга, який завжди підтримував його у складних ситуаціях.


Сподіваємося, що історії про віденського хлопчика не залишили нікого байдужим. На нас чекають нові пригоди Франца та нові засідання клубів, на які ми радо запрошуємо усі, хто любить читати та цікавиться німецькою мовою. До нових зустрічей!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік