13 грудня 2021

Від Дніпрової Чайки до сучасності

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки із самого ранку 13 грудня розпочала Національний тиждень читання у спеціалізованій школі № 30.

Головна бібліотекарка читальної зали Вікторія Сломчинська провела для учнів 5-В і 5-Г класів ювілейний бенефіс Дніпрової Чайки. Діти поринули у творчі світи письменниці, перекладачки, фольклористки, чий творчий і громадський шлях тісно пов’язаний із Херсонщиною.

П’ятикласники з насолодою читали і слухали як поезії у прозі самої авторки, так і вірші-присвяти Дніпровій Чайці від її прихильників.

Діти прийняли читацьку естафету від бібліотекаря і, передаючи по черзі книгу «Проводи Сніговика-Снігуровича», виконали на камеру поезію Дніпрової Чайки «Бажання» («Хотіла б я квіткою стати»).


Далі естафета перейшла до учнів 7-Г класу, які зустрілися із сучасною херсонською письменницею Юлією Чернієнко. Авторка розповіла про свої перемоги у літературних конкурсах («Гранослов», «Крилатий Лев», «Краща книга Херсонщини») та познайомила підлітків із героями своїх книжок.

Письменниця зачитала фрагмент зі своєї книги «Хікі шукають любов», а двоє семикласників розіграли по ролях діалог Улі та Дрона із однойменної книги.

Юлія Чернієнко презентувала не лише власні книги, але і всю підліткову серію видавничого центру «Академія», яка виходить під значущою назвою «Модні автори про дорослі проблеми юних».


На завершення уроку всі семикласники отримали від авторки цитату-побажання із її повісті «Хікі шукають любов».

Девіз Національного тижня читання  «Знайди свою книжку!» виконано, адже кожен із учасників сьогоднішньої події знайшов свого автора і свою книгу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік