03 грудня 2021

Як працювати в еру інформаційного безладдя

Відповідь на це запитання знають співробітники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, що пройшли курси онлайн-навчання 1-2 грудня в рамках програми «Стійкість до впливів та безпека журналістів: як працювати в еру інформаційного безладдя». Навчання було організовано IREX та Академією Української Преси та матиме своє продовження 15 грудня в онлайн-навчанні з цифрової безпеки.


Завдяки програмі учасники навчання зможуть:

-краще ідентифікувати небажані впливи;

-підвищити свою психосоціальну стійкість;

-протидіяти дезінформації та маніпуляціям;

-вдосконалити знання з цифрової безпеки;

-покращити навички фактчекінгу;

-розвинути навички оцінки та планування ризиків;

-глибше розуміти вразливості аудиторій і впливу на неї неякісного контенту.


Кожен навчальний день складався з двох частин. Перша частина за напрямком - інформаційна та медійна грамотність. Заняття за цією темою мали на меті посилити спроможність учасників ідентифікувати шкідливі інформаційні впливи, протистояти їм та формувати попит на якісну інформацію. Друга частина навчальної сесії це - психологічна стійкість та психологічна безпека в еру інформаційного безладдя. Метою цих тренінгів було вдосконалення навичок управління особистою безпекою та ознайомлення з вправами для зняття психологічної напруги.



Навчання включало в себе велику кількість кейсів з практичними вправами за різною спрямованістю: фактчекінг, ідентифікація інформації, пошук першоджерел, інформаційне безладдя, управління особистою безпекою. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік