20 грудня 2021

"Книжковий Миколай - 2021": день третій

Затишна тепла атмосфера спілкування, цікаві співрозмовники, влучні запитання, чутливі життєві спогади, мотиваційні рекомендації, дотепний гумор – усе це, та ще й більше було запропоновано читачам Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової  Чайки 19 грудня, у фінальний день VI Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай», у рамках Національного тижня читання.

Гостями третього дня стали: родина Манукян – Степан та Наталія, родина Нетребич – Валентина зі своєю матусею, пані Олена Маляренко, а до Zoom - зустрічі доєдналася Любов Відута зі Львова.

Пан Степан поділився досвідом, який відобразив у своїй книзі «Вкус победы неповторим». Це людина, яка створила себе сама, мужній чоловік з сильним характером. Усе, що написано в книзі - пережите автором, його біль, радощі, перемоги. Книга мотивує та надихає, вона не залишить жодного осторонь. У автора є задум написати продовження – другу частину книги. Будемо з нетерпінням чекати.

Валентина Нетребич, вихованка літературної студії «Контур» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, розповіла про свій шлях до написання першої книги «Стібіо», про зустрічі з читачами, дала поради юним «контурівцям», разом з Юлією Чернієнко провела заняття літературної студії.


Zoom–зустріч з Любов Ведутою пройшла в затишній атмосфері - інтерв'ю з письменницею. Пані Любов – авторка багатьох книжок, володарка звання «Золота письменниця України», поділилася своїм світоглядом, здобутками, розповіла про плани на майбутнє. Будемо чекати нових книжок, а особливо  продовження роману «Ловці думок» - «За вкраденим часом». 

Бажаним гостем нашої вітальні стала Олена Маляренко – філологиня, викладачка, журналістка, редакторка, директорка Станіславської публічної бібліотеки, членкиня Національної спілки письменників України. Пані Олена – цікавий співрозмовник, має особливе почуття гумору, з нею легко і затишно розмовляти, є чому повчитися, як колегам, так і читачам. 

Усі гості подарували бібліотеці свої книжки: Степан Манукян «Вкус победы неповторим», Валентина Нетребич «Стібіо», Олена Маляренко «Сонячний промінь» та «Пупуся Жизель».

«Книжковий Миколай» закінчився, а зустрічі будуть продовжуватись знову і знову. Читальна зала нашої бібліотеки  у 2022 році започатковує новий проєкт  «НезвиЧАЙні історіі від херсонських авторів»  - зустрічі у літературному кафе, на яких будемо радо вітати рідних письменників.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік