03 грудня 2021

Продовжуємо розвивати цифрові навички

Колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжує активно розширювати свої навички цифрової грамотності. Чергове заняття  організоване для колег-бібліотекарів відбулось у форматі коворкінгу. Першу тему - корисну інтерактивну платформу Google Meet учасникам презентувала завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій, сертифікований медіатренер - Ірина Срібна. 

У ході коворкінгу доповідач розповіла передісторію створення додатку, ознайомила учасників навчання з можливостями додатку, особливостями інтерфейсу, налаштувань, показу файлів та демонстрацією екрану, зміною фону і застосуванням візуальних ефектів, режимом заощадження трафіку, можливістю проведення опитувань та іншими функціями.

Завідуюча відділом інтернет-послуг Світлана Кльосова та завідуюча сектором документів іноземними мовами Лілія Гаврилова – презентували для колег додаток «Інстаграм», на прикладі стратегії розвитку та просування сторінки бібліотеки у вищезгаданій соціальній мережі. Зупинились більш детально на логотипі, зміні візитівки, Taplink та актуальних історіях. Колеги наголосили на популярності даного додатку і  можливості саме через нього збільшувати аудиторію читачів нашої книгозбірні.

Ілля Абрамов, головний спеціаліст відділу інтернет-послуг розповів про особливості  налаштувань та демонстрацій прямих ефірів у фейсбуці та роздинками OBS-стрімінгів. 

Анна Новицька, завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом  представила колегам електронні версії фахових періодичних видань з питань бібліотечної справи, на сторінках яких можна розмістити власні професійні доробки.

Сподіваємось, що презентовані додатки та застосунки стануть у нагоді колегам-бібліотекарям, допоможуть урізноманітнити їх роботу та розвинути навички цифрової грамотності. А ми вже готуємо огляд нових цікавих інтерактивних платформ. Яких? Слідкуйте за новинами і ви дізнаєтесь першими 😊


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік