13 грудня 2021

Талант, шліфований працею

Недільного дня відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки в арт-салон «Мій світ» запросив талановитих дітей для спілкування в колі друзів. Що таке талант? Звідки походить це слово? Як в народі говорять про талановитих людей  та скільки треба працювати, щоб тебе визнали талановитим? Про це, і не тільки, спілкувалися учасники зустрічі. 

Бібліотекар розповіла, шо в кожного є вроджений дар, але без праці над собою, розвитку здібностей він може загинути або просто стане прихованим. Кожен з учасників заходу вже має досягнення в різних творчих напрямках і їх вдосконалює та розвиває: Сімона  - в балеті, Ладіміра – в танцях, Кирило – в музиці, Владислава і Златослава -  роблять гарні поробки, а ще всі вони багато читають.



Талановитою, працелюбною та різносторонньою є і наша гостя – Ліза Вінник. Дівчина захоплюється музикою, малюванням, читанням, вивченням мов, в’язанням, знімається в кіно, гарно вчиться в академічному ліцеї Херсонського державного університету ім. О. Мішукова, впевнено йде до своєї мрії – хоче стати актором. 



Знайомство з гостею відбулося дуже просто, адже діти швидко знайшли спільну мову, кожен поділився своїми успіхами в музиці (виявилося, що всі грають на різних музичних інструментах), розповідали які книги читають. В переддень Національного тижня читання, про який розповіла присутнім бібліотекар – модератор зустрічі, Ліза продемонструвала книги, які їй подобається перечитувати, рекомендувала для прочитання тим, хто ще не читав та зачитала уривок з твору.

Вже рік експонуються картини Лізи в обласній книгозбірні, їх можна переглянути і на блозі «Електронний вернісаж» . Роботи дуже позитивні, яскраві, «намальовані» душею, читачі з захопленням переглядають їх.

Ліза для учасників зустрічі провела майстер-клас з малювання олійними фарбами. Розповіла як наносити, змішувати, робити невидимі переходи від однієї фарби до іншої. 





Кожен учасник створив неповторний пейзаж, який стане гарним нагадуванням про зустріч у дружньому колі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік