21 грудня 2021

Новорічний портал відкрито

Зимовий календар розповідає про чудові свята новорічно-різдвяного циклу. Учні 6 та 7 класів ЗОШ № 34 за допомогою новорічного порталу «Буде радість, буде сміх, свято завіта до всіх» віртуально перенеслися до кожного дійства цього циклу, щоб більше дізнатися про традиції і звичаї святкування. 

Бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросила дітей до майстерні Святого Миколая, де вони намалювали свої мрії та написали йому листа. А на станції Новорічна - дізналися, як називаються чарівники в різних країнах, які приносять подарунки дітям. 




Наступним великим святом є Різдво. Головним дійством якого - є різдвяний вертеп. Діти розповіли, які головні герої беруть участь у ньому. Книжка-вертеп «Різдво Христове» Мирослава Лаюка стала окрасою заходу. Діти розглядали ілюстрації та розповідали, які Біблійні сюжети відображені.


А ще в Україні є така особливість, яка склалася історично, відзначати два нових роки - 1 та 14 січня. Другий – за старим стилем і має він чудернацьку назву Старий Новий рік. Протягом цього періоду українці співають колядки та виконують щедрівки. Діти уже вивчили їх та продемонстрували на заході, всі із захопленням слухали виступи своїх однокласників.

Заключним святом зимового циклу є Водохреща. У цей день освячують воду, яка зберігає свої властивості протягом усього року. До магічних властивостей цієї води відносять здатність гамувати пристрасті, відганяти від оселі злих духів, дарувати хворому одужання. На Богоявлення зазвичай приходять найлютіші морози, які так і називаються – хрещенські. Цього дня закінчували колядувати та щедрувати. 


Метою заходу стало виховання любові та поваги до національних традицій та обрядів.

Та все ще попереду, адже свята тільки розпочинаються. 

На виставці-фантазії «Свято зовсім поруч», яка експонується у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, представлена найкраща література святкової тематики.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік