01 лютого 2022

Є у кожного День народження!

Одним із найбільш довгоочікуваних свят у році, безсумнівно, є - День народження.  Саме його чекають з нетерпінням не лише через подарунки, а й ще тому, що він особливий. Це приємна нагода зібрати друзів і повеселитися з ними. Сміх, конкурси, жарти та позитивні емоції – це чи не найголовніше. 

І сьогоднішній день є саме таким для Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та її читачів. Адже, щоб привітати свою улюблену книгозбірню в онлайн режимі, зібралася чимала компанія – вихованці приватного ліцею та їх батьки. 

Щойно пролунали перші звуки початку свята, ніби за помахом чарівної палички з’явився охоронець книжкових скарбів - Домовичок-Казковичок, що оселився у залах бібліотеки ще 98 років тому. Він був засмучений та без святкового настрою, адже дуже переймався тим, що не встигає приготувати фірмові бібліотечні «страви», аби пригостити гостей.



На допомогу йому поспішила  не будь-хто, а сама пані Чакалка з книжки сучасного дитячого письменника Івана Андрусяка. Разом вони упорядкували святкове меню та запросили відомих казкових шеф-кухарів.


Першим завітав Папус, аби перевірити чи вся техніка працює як треба  і налаштована на особливі страви. Для цього він провів з дітьми танцювальну синхронізацію приладів.

Першим у меню був вінегрет «Бібліотечна мозаїка». Присутнім треба було розташувати у правильній послідовності переплутані склади слів, що пов’язані з бібліотекою та книгами.

Веселий та енергійний Крош поділився рецептом приготування «Мультимузичного фрешу» та порадив  кілька правил здорового «книжкового харчування».


Любитель солоденького та холодненького смаколика Олаф разом з дітьми «приготував» морозиво «Математична гірка».

А ще з’ясувалося, що останнім часом він став трохи неуважний та все плутає. Ось і готуючи печиво «Веселі перевертунчики», переплутав назви казок. Тож учасникам свята довелося допомогти розібратися з цим непорозумінням і «впізнати» усі  «інгредієнти».


Завдяки усім помічникам Домовичку вдалося все встигнути -  приготувати та провести веселе, яскраве і сповнене позитивних емоцій свято. Привітання від наших маленьких друзів по той бік екрану були по-дитячому щирими, добрими та приємними.



З Днем народження, улюблена Бібліотеко!


1 коментар:

Додайте ваше ім'я та вік