10 лютого 2022

Магія казок братів Грімм

Найвідоміші німецькі брати – це Якоб та Вільгельм Грімм, яким вдячні дітлахи з усього світу за чарівні та повчальні казки та легенди. Німці вдячні братам Грімм за єдину літературну мову, яку сформували великі казкарі для того, щоб усі німецькі дітлахи могли зрозуміти та читати легенди, історії та казки з усіх куточків Німеччини. Саме з єдиної німецької мови казки були перекладені на інші мови світу і їх полюбила малеча далеко за межами Німеччини.

Учасники німецькомовного клубу „Ich libe Deutsch“, що діє в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки, познайомилися із біографією та творчістю великих казкарів, дізналися багато цікавих фактів про історію створення книги казок та її популяризацію серед населення німецькомовних земель. Було дуже цікаво дізнатися назви улюблених казок німецькою мовою та вміти комбінувати назви казок із двох або трьох слів. Нам це вдалося.

 Так як дуже часто в казках головними героями є королі, принци та принцеси, ми визначили, які саме європейські країни є монархія і як ці країни називаються німецькою мовою.

Цікаво було також назвати риси характеру героїв казок, описати їхню зовнішність та наряди. Діти мали самі назвати антоніми до вибраних характеристик німецькою мовою. Важко, але ми впоралися і з цим завданням.

Усі діти люблять тваринок і тому читають залюбки казки, де вони виступають героями. Але як «розмовляють» тваринки німецькою мовою? На засіданні клубу дітлахи познайомилися із німецькою мовою свійських тваринок. Було весело та цікаво.


Німецькомовний клуб для дітей продовжить знайомство із казками великих братів-казкарів на наступному недільному засіданні німецькомовного клубу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік