13 лютого 2022

До, ре, мі… навчаємось усі!

Ранок розпочавсь цікаво,
Світить сонечко ласкаво,
В календарик заглядає
І від посмішки аж сяє.

Знає сонце гомінливе – День сьогодні особливий!

Чи можна звичайний лютневий вихідний зробити своєрідним та особливим, жартівливим та грайливим, запам’ятовуючим? Безперечно ж так, якщо завітати до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Як завжди в неділю, у молодшому відділі, зібралася весела компанія малюків, яка вирушила у ліс, точніше до «Лісової школи» Всеволода Нестайка, яка вже сорок років успішно працює та вчить читачів бути хоробрими, успішними та дружелюбними. Та для того, щоб потрапити туди, необхідно було дуже ретельно та уважно зібрати портфель, склавши туди все необхідне для навчального процесу.


Потрапивши до цього рідкісного навчального закладу, у дружньому колі розпочалося знайомство дітей один з одним. Кожен коротенько розповідав про себе - називав своє ім’я, заклад, де навчається, змальовував словами своє улюблене заняття, яке приносить користь та задоволення.

Разом із маленькими звірятками, головними героями книги «Дивовижні пригоди в Лісовій школі», Колькою Колючкою та Косем Вуханем хлопчики та дівчатка нарешті «сіли» за парти та почали вивчати ведмежу мову, яку викладає на сторінках казкової повісті директор Бурмило Михайлович Ведмідь. А далі було ще цікавіше. 

Лисавета Патрикіївна провела урок Лісознавства, завданням якого було відгадати тваринку за частиною тулуба. Пантера Ягуарівна підготувала віршовані математичні задачки  - і це був урок Лісової  математики.

Справжня  зарядка, яку запропонував Макак Макакович,  стала не набридливим обов’язком, а перевіреним способом набратися сил для подальшого навчання. Далі були уроки Музики та Малювання.


Веселі та жартівливі лекції закінчилися, залишивши після себе гарний та гожий настрій, велике бажання читати твори «золотого» автора  Всеволода Нестайка, класика української дитячої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік