20 лютого 2022

Знай наших: Роман Бондарчук

На Херсонщині триває реалізація обласного проєкту «Знай наших»! Краєзнавчі зустрічі присвячені класикам-землякам та видатним діячам культури, які прославили Херсонщину.

17 лютого працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки у застосунку зум призначили зустрічі учням НВК «Гімназія - спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради та НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради. До третього заходу в рамках проєкту «Знай наших: Роман Бондарчук» приєднався запрошений гість: Дмитро Багненко, журналіст медіаплатформи "Вгору", виконавець головної ролі в останньому фільмі Романа Бондарчука «Редакція», зйомки якого відбувались на Херсонщині.



На початку заходу учасники переглянули домашнє завдання

«Знай наших: Давид Бурлюк» - «Лицарі Таврійського краю». 

Учні НВК «Гімназія - спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради

учні Веселівського ліцею Новокаховської міської ради.

Роман Бондарчук, народився 14 січня 1982 року в Херсоні. Випускник режисерського факультету Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого український режисер, сценарист, та монтажер художніх та документальних фільмів. Арт-директор кінофестивалю «Docudays UA». У 2016 році його документальна стрічка «Українські шерифи» була висунута від України на премію «Оскар». Роман Бондарчук співавтор сценаріїв: «22-24» (дипломант Коронація слова 2009), «1-ше вересня», «Вулкан» (разом з Аллою Тютюнник і Дар'єю Аверченко). Всі три сценарії були відзначені на Національному літературному конкурсі «Коронація слова» (2009—2011). У 2019 році став лауреатом Шевченківської премії у номінації «Кіномистецтво».




Дмитро Багненко поділився своїми враженнями від участі у фільмі «Редакція», рецептами успіху та рекомендував ТОП – 5 книг. 

Під час заходу були продемонстровані трейлери фільмів Романа Бондарчука.

Серед них трейлер до фільму «Вулкан»

Херсонщина завжди надихала на створення кіношедеврів. З огляду творчої спадщини, створеної на херсонських матеріалах Олександра Довженка, а саме фільм за авторським кіносценарієм "Поема про море". Задум створити фільм про будівництво Каховської гідроелектростанції й Каховського моря привів режисера на Херсонщину. Тут він живе, зустрічається з будівельниками, архітекторами нового міста, яке незабаром з’явиться на карті Херсонщини. Всі ці зустрічі, бесіди, враження лягли в основу майбутнього кіносценарію.

Учасники пограли в гру  «Херсонщина - в кадрі» під час якої відбулась віртуальна подорож мальовничими куточками нашого краю, що потрапили до різних кінострічок.

На завершення зустрічі був презентований відеопроєкт «БібліоTV» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки та продемонстрований буктрейлер на книгу «Помста» сучасної авторки Юлії Чернієнко.

Наступне творче завдання для учасників проєкту «Знай наших» - це створення буктрейлерів.  Наступна зустріч у мистецькому салоні «Знай наших: Поліна Райко» відбудеться 3 березня 2022 р.

Нагадуємо, що ми запрошуємо учнів закладів загальної середньої освіти стати учасниками краєзнавчого  проєкту «Знай наших». Для участі потрібно подати заявку на електронну пошту krujanovska@gmail.com

Дізнавайтесь більше про наш край і любіть Херсонщину!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік