четвер, 17 лютого 2022 р.

Нетикет для юних юзерів

Вивчення надважливої теми онлайн спілкування - «Нетикет» - набирає обертів серед учнів 5-6 класів херсонських шкіл. І цього разу на другому занятті побували 6-А клас спеціалізованої школи № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов та 5-В клас Херсонської гімназії №1.


Здавалось,  немає нічого простіше, ніж повторювати, або згадувати правила етикету в мережі, але ця тема стала справжнім відкриттям для наших школярів. Вони разом з бібліотекарем пізнавали нову для себе інформацію про «нетикет», тобто загальноприйняті в усьому світі правила спілкування в мережі, серед яких:

1. Пам'ятайте, що Ви спілкуєтеся з людиною.

2. Дотримуйтеся тих самих правил поведінки, що і в реальному житті.

3. Зберігайте особистість.

4. Допомагайте іншим там, де Ви спроможні це зробити.

5. Не втручайтесь у конфлікти і не допускайте їх.

6. Пам'ятайте про безпеку.

7. Поважайте право на приватне листування.

8. Пам'ятайте про авторське право.

9. Не зловживайте своїми можливостями.

10. Вчіться пробачати помилки іншим.


Особливу увагу звернули на правила орфографії, доречного вживання емодзі і CAPSLOCK, які дали змогу  по-новому зрозуміти листування в месенджерах. За допомогою ігрових вправ та прикладів, учні навчилися правильно поводити себе на онлайн уроках. Як завжди, діти змагалися, виконуючи вправи, жваво обговорювали правила нетикету, закріплювали матеріал на онлайн платформах Kahoot і LearningApps.org.Школярі зізналися, що інформація, яку вони отримали, була для них новою і цікавою.



Наступного тижня розпочнеться третє заняття. Завдяки проєкту «Академія кібербезпеки» з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки навчатися граючись легко.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік