08 лютого 2022

Усім, хто «Зачарований Таврією»!

У читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки розгорнулась виставка-портфоліо «Літературні пастелі Юрія Голобородька», присвячена 95-річному ювілею письменника. Ця подія відбулася в рамках проекту «НезвиЧАЙні історії від херсонських авторів. 

На виставці представлені твори Юрія Голобородька для дітей, роман та повісті для дорослих читачів-гурманів, а також літературознавчі нариси про життя та творчість автора.

Поруч із книгами на виставці розмістились світлини із сімейного архіву родини Голобородьків, які люб’язно надали рідні письменника.

Виставка не тільки пізнавальна, а ще інтерактивна. Вона є складовим елементом заходу, під час якого діти зможуть познайомитися із літературною та журналістською діяльністю Юрія Голобородька. Серед творів на картках  причаїлись запитання, відповідаючи на які, читачі зможуть продемонструвати знання, отримані під час заходу. Також юні учасники проекту зможуть поборотися за звання «Знавець творчості Юрія Голобородька» та отримати в подарунок книгу з екслібрисом дружини Євдокії Голобородько.

На центральному місці експозиції – звернення до учнів та студентів, яких ми запрошуємо до участі у V регіональному літературному конкурсі «Зачаровані Таврією». 

Старт конкурсу дав Ярослав Голобородько вчений-філолог, літературознавець, педагог, літературний критик та таврієзнавець.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік