середу, 9 лютого 2022 р.

Людина незвичайної долі

Читальна зала продовжує серію зустрічей, присвячених визначним авторам Херсонщини.

Яскравою зіркою спалахнув на творчому небосхилі рідного краю письменник, педагог і журналіст Юрій Голобородько, якому цьогоріч виповнилося б 95 років із дня народження.
Він був людиною незвичайної долі, і десятикласникам гімназії № 6 пощастило бути присутніми на присвяченій йому Zoom-зустрічі. Головні бібліотекарки відділу познайомили учнів із творчістю і життєвим шляхом талановитого митця. Під час заходу підлітки також переглянули серію відеороликів за участю родини Юрія Костянтиновича і довідалися про нього як багатогранну творчу особистість.


Разом ми «перегорнули» і сторінки його популярних книг. Познайомилися із добіркою ліричних замальовок «Таврійські пастелі», зі збірником нарисів про письменників Херсонщини «У років своя пам'ять» й автобіографічною повістю «Дороги в грозах. Preludium».

Наприкінці заходу гімназисти закріпили отримані знання за допомогою інтерактивної вікторини.



Чудово, що зустріч-знайомство стала прелюдією до презентації V регіонального літературного конкурсу «Зачаровані Таврією». Розповівши про умови конкурсу, ми запросили творчу молодь до участі і побажали натхнення і перемог.


Запрошуємо і вас,  наші любі читачі, стати учасниками цього літературного конкурсу. Можливо, наступним видатним таврієзнавцем станете саме ви!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік