11 лютого 2022

Про безпечний Інтернет для учнів «Школи життя»

До Херсонської обласної бібліотеки для дітей  імені Дніпрової Чайки завітали вихованці «Школи життя». І вперше заняття за проєктом «Академія кібербезпеки» для 5-6 класів відбулося не онлайн, а в офлайн режимі.


Учні пізнавали безпеку інтернету, виконуючи вправи, як самостійно, так і парами, і в групах. Весела і дружня атмосфера панувала протягом всього заняття. Діти обговорювали всі проблемні ситуації, які зустрічалися  їм в мережі, пропонували свої шляхи вирішення. Та дізналися, як правильно поводитись, якщо виникла небезпека в інтернеті. 



Разом з бібліотекарем виконували тести та вправи в ігровій формі, працювали з гаджетами. Найбільше запам'яталися вікторини на онлайн платформі Kahoot, які діти просили повторити, і це добре, бо новий матеріал було засвоєно на відмінно. А сервіс LearningApps.org учні опанували за допомогою QR-кодів. Діти познайомились з програмою сканування кодів і легко переходили від вправи до вправи та знаходили потрібну інформацію.



Ще однією цікавинкою для школярів стало обговорення книг та рекомендація їх один одному. Бібліотекар навчила дітей, як правильно рекомендувати книгу товаришеві, щоб її захотілося прочитати. Учні розповідали про свої прочитані книги, а наступного разу спробують презентувати книгу за всіма правилами.

Тож, щоб легко, цікаво і корисно навчатись – приходь до бібліотеки, на тебе чекають в читальній залі.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік