понеділок, 21 лютого 2022 р.

Мов джерельна вода, рідна мова моя

Сьогодні чудовий день! І не тільки тому що яскраво світить сонечко і вже відчувається запах весни, а й тому що до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали вихованці 3-Б класу херсонської школи №25, щоб пограти у мовознавчу гру присвячену Міжнародному Дню рідної мови – «Мов джерельна вода, рідна мова моя!» 


Учні поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови. Вона пройшла нелегкий шлях, однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей українська мова була і є рідною. Діти стверджували, що кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати та берегти. 

Розпочалася мовознавча гра з І раунду «Фразеологізми». Учасники заходу із захопленням розшифровували фразеологічні вирази та їх значення: 

"Задирати носа" — чванитися, зазнаватися;

"Байдики бити" — ледарювати;

"Вставляти палиці в колеса" — перешкоджати.


Не менш захоплюючим був ІІ раунд «Народ скаже, як зав’яже». Діти отримали уривок із прислів’я, початок або закінчення, їх задачею було знайти свою пару. І вони з легкістю з нею впоралися.



В чарівній торбинці «Українські свята» учасники обирали собі завдання: назвати українське свято прочитавши його опис. Деякі завдання викликали сумніви, але поміркувавши і добре подумавши, учні давали правильні відповіді. За трьома підказками розгадували українські символи, та з гордістю називали дати національних свят. 


Наостанок зустрічі школярі переглянули мотиваційний відеоролик про рідну мову та пообіцяли любити, шанувати, вивчати нашу солов'їну українську мову.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік