22 лютого 2022

Живи, красуйся, наша мово!

21 лютого світ відзначає Міжнародний День рідної мови. Для кожного народу мова – найбільший скарб, вона є тією невід’ємною ланкою, що об’єднує націю в єдине ціле. 

Бібліотекарка сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросила учнів других класів школи № 57 взяти участь у мовному батлі на кращих знавців рідної мови. Зустріч розпочалася із хвилинки-інформинки, на якій дітлахи прослухали 15 найцікавіших фактів про рідну мову.

Потім між знавцями, які організувались у дві команди почалась запекла боротьба. В конкурсі «Мовні перлинки» команди на швидкість складали прислів’я про мову, а за кожну правильну відповідь отримували жетончики.

Веселі емоції у школярів викликав конкурс «Майстер слова», в якому кожна команда по черзі відгадувала загадки, а найактивніші учасники - відтворювали відповідь.

Не менш захоплюючим та цікавим був конкурс «Мовна анаграма», діти переставляли так букви, щоб з них утворилися слова. Та звичайно ж в цьому батлі перемогла дружба.

Тож, бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ навколо стане кращим, добрішим.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік