21 лютого 2022

Яке прекрасне рідне слово! Воно - не світ, а всі світи!

Мова кожного народу - це важлива складова культурної та національної свідомості людини. 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Саме до цього свята в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено друге заняття спецкурсу «Неповторна українська» для вихованців «Школи життя». 


Учні вдосконалювали свої знання одразу з двох тем: числівник і займенник. Розібратися з особливостями самостійних частин мови дітям допомагали казкові герої зі своїми влучними вправами.


За допомогою цікавих ігор на онлайн платформі  LearningApps.org  школярі розподіляли кількісні та порядкові, прості, складні та складені числівники. А за допомогою вправи «Позначення часу», тренувалися у вимові: котра година. 

Подорожуючи розділом «Займенник» діти грали у такі ігри: «Угадай займенник» і «Що це за займенник?». Будували речення, замінювали іменники на займенники, редагували текст, відчули себе справжніми знавцями рідної мови.



Маленькі вихованці «Школи життя» поділилися своїми почуттями до рідної мови, народу і Батьківщини – це почуття щасливої людини, людини-патріота.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік