08 лютого 2022

"Академія кібербезпеки" в дії!

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. В Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки стартував проєкт «Академія кібербезпеки». Першими учасниками у програмі 5-6 класів стали учні відразу декількох шкіл: п'ятикласники навчально-виховного комплексу  №15, 6-А клас спеціалізованої школи № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов та 6-А і 6-Б класи Херсонської гімназії №6.




Тема «Безпечний інтернет» викликала неабиякий інтерес в учнів, адже це актуальне питання сьогодення: з появою сучасних технологій і програм діти стикаються  з новими і все хитрішими небезпеками в мережі. Тому на  уроці жваво велись дискусії та обговорення. На початку заняття учні ознайомилися з цікавинками, які на них чекатимуть впродовж усього проєкту.  Це захопливі та корисні ігри-вправи на онлайн платформах  Kahoot та LearningApps.org і віртуальна подорож-квест на підсумковому уроці, по завершенню якої учні отримають сертифікат.  



На першому занятті -  «Direct: спілкування в чатах» - діти активно обговорювали проблемні ситуації, характеризували своїх онлайн-друзів, розбиралися, що відноситься до приватної інформації і вирішували чому її не можна розголошувати, навчилися розпізнавати ознаки незнайомця, який намагається «втертися» у довіру, дізналися про «правило білборда». 



В ході уроку була дружня атмосфера, учні  довірливо ділилися досвідом спілкування в інтернеті зі своїми онлайн-друзями , охоче запитували про проблемні ситуації в мережі та про незнайому їм інформацію. 



А на завершення заняття школярі дізналися, як грати на платформі Kahoot за допомогою своїх телефонів та взяли участь у грі «Безпека в інтернеті» . Усі діти старалися перемогти, грали  захопливо та з цікавістю.  В кожному класі ми отримали  трьох переможців.  Учні добре впоралися з завданням і з нетерпінням чекають на друге заняття, яке буде присвячене темі «Кібербулінг». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік