11 лютого 2022

До Дня Валентина у подарунок книга!

14 лютого – це не лише свято закоханих.
Це ще й Міжнародний день дарування книг.

Він об’єднує всіх, хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.

Ця добровільна ініціатива була започаткована Еммі Бродмур, яка є засновницею популярного в США сайту дитячих книг. Ідею їй підказав її маленький син, який одного дня запитав у неї: «Чому немає особливого дня, коли люди дарують книги один одному?». Так завдяки дитячій цікавості зародилася гарна традиція. Еммі підтримали родичі, знайомі, колеги, друзі з соціальних мереж. І вже невдовзі добра справа розійшлася по світу. 

До святкування долучаються бібліотеки, письменники, видавці, книжкові магазини, громадські організації, люди, які просто люблять книги. Потім розповідають про це на своїх сайтах, в блогах, соціальних мережах з хештегом #bookgivingday.

Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  теж вирішив приєднатись до цієї акції і приготував  для своїх користувачів СЮРПРИЗ – книгу у подарунок!

Головна умова  - це  бути першим читачем, що у цей день завітає до відділу  обрати книги або повернути прочитані!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік