18 лютого 2022

Злетіли душі хлопців у світи...

Героєм можна стати і в мирні часи, навіть не беручи зброї до рук. Саме так сталося наприкінці лютого 2014 року, коли на Майдан вийшли мирні протестувальники і за покликом серця намагались відстоювати ідеї справедливості.



До восьмої річниці пам’яті героїв Небесної Сотні бібліотекарі читальної зали  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили семикласників зі школи № 57, щоб під час онлайн-заходу вшанувати пам’ять загиблих.



Під керівництвом ведучої учні стали свідками тих подій, які назавжди змінили країну та людей, і згадали тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею!
Разом вони простежили хронологію подій Революції Гідності: від перших мирних днів на Майдані до відкритого протистояння протягом трьох діб у лютому 2014 (з 18 по 20), в які Небесна сотня відходила у вічність, віддаючи власні безцінні життя заради нової омріяної України. Наймолодшому загиблому-герою було всього 17 років, а найстаршому– 84 роки.


Захід супроводжував змістовний відеоряд, а також прозвучали зворушливі поетичні рядки В. Симоненка «Можливо, знову загримлять гармати» та вірші із патріотичної збірки Анатолія Марущака «Книга живих»: «Небесна сотня» та «Герої не вмирають».
Школярі із хвилюванням слухали розповідь про силу духу та стійкість українців, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє України.


А наостанок ведуча заходу закликала хлопців і дівчат теж стати героями – але вже у праці: робити добрі справи на благо школи, своєї родини і країни в цілому.

Слава Україні!
Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік